V 14 (13+2)

publicerat i Allmänt;

Lite lugnare idag.
Inte haft ont inte känt något obehag eller konstigt. Inget mer blod, bruna flytningar ser mer ut som små mörka rester från en mens.

Bebis hjärta hördes starkt och regelbundet även i morse.

Och av någon anledning känner jag mig lugn och hanterar situationen med ett lugn jag inte visats jag hade.
Har tänkt mig att jag ska bli hysterisk och bara gråta rakt ut, men inte.
Jag lugnar alla som är oroliga kroppen känns lugn och harmonisk.
Jag hoppas det är bra tecken.

Ska ändå bli skönt att få ett ul, tänker minsann inte ringa och säga att det blivit bättre, jag vill ha svart på vitt att vår bebis mår bra! Och att det inte är någon fara med mig.

Utflykt till Västerås idag, gått på marken, köpt kläder till resan, ätit langos, påväg till J's syster och lilla grodan nu för fika och ev middag :)

På väg till Västerås såg vi ett pingvin-moln :)

Håll era tummar för att min instinkt är rätt! Att vår bebis stannar hos oss!<3

V 14 (13+1) ???

publicerat i Allmänt;

Så hände det.

Blod!

Min värsta mardröm just nu! Och jag vet inte, jag är upp och ner. J är typ knäckt.

Gick på toaletten och det var en blöt fläck stor som en halv 20-lapp i trosan såg det inte först, är i stugan och mamma skulle borsta tänderna så hon stod precis bredvid mig när jag passade på att kissa, torkade mig, tittade och skulle just slänga när jag såg, blod! På hela pappret, visade mamma som blev ledsen och upprörd, gick direkt till angelsoundet (bara 1 timme tidigare hade både pappa och mamma fått lyssnat på mitt hjärta och på bebis hjärta som idag hördes starkare än tidigare) hörde förfarande bebis hjärtljud, mamma och J var upprörda, pappa fattade inget, ingen hade hunnit sagt något. Mamma tjatar om att ringa.

Jag ringer 1177, saftigt sitter jag heltiden på toaletten, tittar och studerar, är det inte rätt mörkt? Det är inga klumpar, och absolut mindre än första torkningen. Efter 15 min svara en sköterska på 1177, hon undrar om jag har ont, det har jag inte, har jag haft ont under dagen, det har jag inte, får veta att blödningar tidigt i graviditeten är vanliga men att det kan vara ett påbörjat missfall, om det är kommer blödningen öka och det kommer börja kännas i magen, börja som mensvärk och sedan öka.
Hon ville att jag skulle avvakta, jag förklarade lugnt men med darrig bristande röst att vi har väntat på detta barn över 2 1/2 år och frågar om det i te finns någon möjlighet att få se om allt står rätt till idag, hon hoppas på det och ringer till sjukhuset medan jag väntar, hon kopplar mig vidare till kvinnokliniken och nu har tårarna börjat rinna, denna sköterska är inte lika förstående, utan menar att jag måste vänta och se om det blir värre, spelar ingen roll hur orolig jag är, och även om det skulle vara ett missfall kan de inte hindra det, hon trodde dock inte att det var det eftersom "blödningar tidigt i graviditeten är vanliga" och att jag inte har ont eller att det inte blöder mycket.

Blöder mycket? Vad är mycket? Vilket blod som helst i min sitts är inte bra!

Sköterskan på kvinnokliniken kunde efter lite tjat ordna en tid för koll och ul på måndag kl 11. Jag tog den, hur det än är vill jag se på vår bebis. Även om jag slutat blöda.

Och skulle jag fortsätta blöda så kan jag åka till akuten, jag KOMMER åka till akuten om det fortsätter.

FAN, FAN, FAN!!!!!

Men jag är rätt lugn i kroppen, efter samtalet pratade jag med pappa och J, de blev lugnare, pratade ned mamma som tyckte jag skulle åka på en gång, men vi är ju i stugan nu, det är 5 mil in till stan. Efter det lyssnade jag på hjärtljud igen och de lät fortfarande.
J lyssnade också, sen på mitt hjärta och sen på bebis igen. Och han sa att de lät som olika hjärtslag, olika takter och att bebis hjärta lät mycket närmare och starkare, tydligare idag än i förrgår.


Blir inte mycket sömn i natt...

V 14 (13+1)

publicerat i Allmänt;

Och ännu en ny vecka.
I måndags fick jag panik och försökte hitta en privat gynmottagning dom erbjuder privat ul. Vi har en inne i stan med de hade semesterstängt till v 32.
Likaså den närmaste (11 mil härifrån)
Så vi får helt enkelt vänta till RUL 4-6 veckor kvar, har inte fått kallelse än, den skulle komna 2-3 veckor i förväg bara.

Men sen fick jag låna ett angelsound av våra vänner och jag hittade vår bebis hjärtljud, helt fantastiskt!
Har sen i tisdags lyssnat varje dag och det är inte en speciellt blyg varelse utan den hörs mest hela tiden <3
Blir tvungen att lyssna på mitt eget hjärta emellan åt bara för att höra att det slår i en annan takt och med annan styrka än bebis :)

Annars, jag som inte känt eller haft så mycket gravidsymtom/besvär har börjat känna av det.
Tack vecka 13. Tror jag dragit på mig foglossning, det låser sig i svanskotan och strålar ut åt alla håll och sticker ibland i låren, värst är när jag jobbat ca 4 timmar och jag inte kan böja mig eller sträcka ur kroppen ordentligt, kan inte heller lyfta ordentligt, eller på kvällen när jag ska lägga mig, kan knappt komma ner i sängen, än mindre vända mig när jag väl kommit ner.

Och surauppstötningar är numera vardagsmat, och kvälls- frukost- illamåendet är tillbaka, får liksom inte i mig bra med frukost eller kvällsmat, lunch börjar även det gå sämre :/
Jag som annars älskar mat!
Sött går inte alls, hade en chokladboll på jobbet som jag åt på i 3 dagar och sen gav bort halva.

Igår köpte jag svarta jeans att börja ha på jobbet istället för jobb-byxor :) så nu kommer det börja synas ordentligt, sen blev det ett foglossningsbälte från babyproffsen 139kr, är ni gravida men inte har ont i ryggen eller om ni börjar känna lite grann, köp ett, de bästa 139kr spenderade på länge och ger ett fantastisk stöd.

Och hur trevlig var inte säljaren på babyproffsen! Älskar trevliga säljare, då vill jag köpa allt! :)

Idag kommer mamma och pappa hem från Mallorca och vi blir kvar i stugan över helgen. 3 arbetsdagar kvar sen senester :)
Nästa vecka den här tiden sitter vi på planet till Kreta! Planet går 7 på morgonen från Arlanda,
Älskar att åka från Arlanda! Älskar hela flygplatsen! Älskar att flyga!

Åh tänk om 1 vecka!

/S