Recept

publicerat i Allmänt;

Har fått en fråga om recept på påsk efterrätterna vi tänker göra till påsklunchen hos J's familj
--------------------------------/----
Saffrans-pannacotta

5 dl vispgrädde
2 gelatin blad
1 vaniljstång
1 pkt saffran
1/2 dl socker (efter smak)

Koka upp grädden med vaniljstång, saffran och socker, medans gelatinbladen ligger i vatten och mjukas upp. När gräddblandningen kokat upp ta sen av plattan (stäng av plattan(glömmer alltid) )
Rör ner gelatinbladen (efter att ha kramat ur vattnet) i gräddblandningen och portionera ut i portionsformar eller en form med plastfolié i botten (så den går lätt att vända ut och skära i portions bitar)

----------------------------------------------

Marängtårta med lemoncurd

Så jävla enkel ;) den går att komplicera om man vill.

1 Köpt marängbotten
1 burk lemoncurd
2.5 dl vispgrädde
1-2 msk socker (till grädden, valfritt)

Garnering efter tycke och smak
Jag kommer nog ha färgglatt strössel och mini chokladägg (sånna i färgglatt folie som finns som lösgodis nu i påsk, men jag tar av folién)

maräng i botten, grädde emellan, maräng över och lemoncurd på och runt om, då tårtan blir gul.

-----------------------------------------------
Fyllda kinder ägg

Kinder ägg efter hur många man är
Philadelphia eller annan "cremechees"
Socker efter smak
Lemoncurd

Ta bort folien på kinderäggen
"Bryt av" toppen då det ser ut som ett skalat ägg, fyll upp lite mer än till hälften med cremechees'en och dutta sedan i en klick av lemoncurden så det ser ut som ägg-gulan i ägget.

Servera.
Ska försöka hitta bilder som kan ge er ett hum om hur jag tänkt, annars kommer bilder på måndag ;)

Kram

Kommentera inlägget här :