25 april

publicerat i Allmänt;
Idag är det exakt ett år sedan. 
Ett år sedan vi äntligen fick se två streck på Stickan. Det är så svårt stt ta in. Så stort! 

Som jag kommer ihåg den dagen. 

Dagen innan hade ett par av våra vänner fått en dotter, en Tyra. 
Hade lite ont i hjärtat. 
Dels var hon den första i vår närmaste krets som blivit gravid trotts att vi då redan kämpat ca 1 år. Och sedan att innan jag träffade J var Tyra mitt favorit namn, men J's brors dotter heter Tyra så vi gav bort det namnet till dem. 

Jag var super glad för deras skull men ändå ett litet sting, var ändå inte helt ledsen då vi måndagen denna vecka fått hem papper på att vi skulle få göra ivf och ett datum för genomgång av medicinering, jag hade ringt till fertilitetsenheten som räknade lite snabbt ich sa att hon trodde de i såna fall skulle hinna med äggplock innan midsommar. 
Så jag var ju glad att vi var på gång på riktigt. Men ledsen över att vi inte kunde själva och man vet ju inte om det funkar med ivf. 

Jag hade tagit ledigt torsdag och fredag för att J var mellan två jobb, han hade just slutat på vårt gemensamma jobb och skulle på måndagen börja på det jobb han har idag. 
Det var lön och vi var i Västerås för att shoppa och jag hade envist bestämt mig för att faktiskt köpa ett par gravid jeans. Jag hade provat några när jag och vår vän ,som fick barn dagen innan, varit på hm i Västerås (11mil från där vi bor) nör hon precis blivit gravid och inte var offentlig än, och eftersom jag blivit tjockare och inte trivdes i de kläder jag hade och inte vill lägga pengar på kläder när jag dels var tjock och ändå tänkte bli gravid (om det gick)... 
Jag provade två par jeans och en amnings bh ich stod redo att ta med dem till kassan när jag plötsligt ångrade mig. 

Tänkte, va fan håller jag på med? 
Ska jag köpa gravid-jeans för att jag är tjock och så fruktansvärt gärna ville vara gravid. Inga byxor i världen kunde ju göra mig gravid. 
Just då kände jag att det aldrig skulle bli vår tur, det kom några tårar och jag minns att J tog ett steg emot mig och kramade mig och sa "Det är vår tur snart, jag vet att det är det." 
Jag hängde tillbaka kläderna och köpte sedan två ost vanliga jeans i stor strl och några linnen. Hormonerna var ur shack ich lite mensvärk hade jag, men den skulle ju komma under morgondagen så det var ju inte så konstigt.

Vi åkte hem till svärföräldrarna som bor i närheten av Västerås ich skulle sova där under natten, maken ville åka till Ica och köpa godis och undrade om jag ville ha med något. 
Jag: "Ett grav-test"
J: "Det köper jag inte! Vi har gjort typ 200 test. Du blir bara ledsen. Vi har ju kommit överens om att vänta iaf till på måndag. Så du iaf gått över två dagar. Dy vet ju att den förmodligen kommer i morgon precis som vanligt och du blir bara ledsen. Jag vill inte köpa något."
Jag: "Men i de där testen på Ica är det ju två stickor, jag vill ta ett i morgon bitti så jag vet om jag kan dricka vin till maten på din avslutnings middag eller inte."
J:" Men...."

Han köpte ett test iaf och sa när han kom hem att jag fick vänta till morgonen, jag tog pkt och gick på toaletten, var ju ändå två test i frp och jag hade ju gjort typ 200 st. Men man kan ju inte hålla sig fast man vet att det typ är lönlöst och ibland tänkte jag att vad spelar det för roll om jag verkligen väntar in mensen istället för att hyper testa dagen innan och bli ledsen. 

Jag kissade på stickan och på två sek ändrade den färg ich visade upp två streck, som blev starkare och starkare...

Jag minns att jag typ bara fick upp trosorna och kastade mig ut från toaletten med byxorna vid knäna, skrikandes efter J... 

For in i svärmor som stod precis utanför och viftade med Stickan jag just kissat på i ansiktet på henne... 

J kon ut och frpgade vad det var... 

Jag:"Der är två streck! Det är två streck! Det är två streck!!!!!" 
J: "Jaha..." 
Sen gick han, han fattade inte, jag for ut i köket till svärfar som läste bruksanvisningen på frp ich tittade på Stickan... 
"Jaha ha, grattis, då hoppas vi att det är så..." 

Jag gick in här och på ivf gruppen på fb och la upp detta kort och skrev 

Helt jävla sjukt!!!!! 

Men visst ser jag inte i syne?! Det är två streck?! 


Den natten blev det inte mycket sömn och det var starten på den underbarast människa jag träffat, vår dotter. 
Tänk att det var henne vi väntade på! Att det var hon som blev! 


Vårt allt! Min mening med livet! 
❤️

22 april

publicerat i Allmänt;
Någon mer än jag som tycker tiden springer iväg? 
Vi är snart redan inne i maj!!! 😱😱
Aldrig någonsin förut har januari, februari,mars och april gått så fort. 

Allt tack vare lill-snurpan! 
Jag älskar varje dag med henne. 

Förra veckan var vi på BVC, bu går vi bara 1 gång i månaden, men vi får komma upp när vi vill om vi oroar oss över något eller vill kontrollera vikt och längd. 
Nu har ju Freya vuxit ich gått upp som hon ska och det finns inget att anmärka, hon sover, äter, kissar och bajsar som hon ska. Inte varit sjuk och hennes mamma och pappa mår bra. Både i föräldrar rollen och som par. 
Så det känns okej att bara gå 1 gång i månaden :)

Denna gång hade lillan gått upp runt 700g och växt 3 cm. 
4 månader och väger 6560g och är 62cm lång. 

Verkar också som att vi nästan helt hoppade över strl 56, så nu är vi inne på strl 62. Det är lite stort men 56 könns lite kort i armar och ben.

Vi är nu inne i leap 4 enligt wonderweeks appen... Och vi startade här om dagen med ett gnälligare spår. 
Idag är vi själva första gången på 1 vecka och jag har precis blivit "frisk" från en sträckning i nacken haft haft i 3 dagar, och har idag lite ont i huvudet.
Och Freya testar mitt tålamod med att testa sin röst kapacitet, hon gråter inte utan är bara arg och skriker till emellanåt. Kan under hålla henne ett tag men sen surar hon till igen. 
Tror hon är super trött också. 
Har gått in och lagt henne i hennes säng vid två tillfällen och hon har tvärdäckat utan protest. Hoppas hon sover lite längre än sist nu. Så hon slipper vara missnöjd. 

Vi spenderade påsken i mina föräldrars sommarstuga med altanbygge
Min man på stege och min pappa till vänster. 

Freya och jag promenerade med vagnen och hon sover superbra utomhus, blev 20-22 grader ute och gassande sol lördag/söndag/måndag. 
Lördagen åkte vi även en sväng till makens syster ich firade påsken med hans familj. Freyas kusin Juno var dålig förmodligen öroninflamation, så blev lite gnälligt och lite extra svartsjuka mot Freya. Men på hela taget super mysigt. 
För några veckor sedan köpte jag ju två spjälsängar på blocket för 400 kr så en monterade vi hus svärföräldrarna och den andra har vi nu i stugan. 

Hon sov som en ängel även u stugan... 20-21 till 6. Lite senare än vanligt somnade hon, men det var ju speciella omständigheter 😊 
I vår egna stuga ute på gården. 

Så här glad kan man vara när man vaknar kl 6 och får komma över till mammas och pappas säng. 

Vid 7 gick vi upp till mina föräldrar så fick hon mysa mellan mormor och morfar medans vi ordnade med kaffe. 
Min mammablev kvar i sängen med Freya hela förmiddagen, de läste bok, pratade, sjöng, åt och sov två ggr tills de klev upp och mamma bäddade ner Freya i vagnen och promenerade ner till Ica i byn. 

Maken och pappa byggde ju altan och jag hade under söndagmorgonen sträckt nacken och kunde inte riktigt lyfta och böra på Freya. Så skönt att mamma och min bror kunde ha extra armar. 
Satt i solen och drack ett glas Rosé ihop med moster och hennes ny kille under eftermiddagen men nacken släppte inte, däremot fick jag fräknar och lite röda axlar 😊 
Har haft en kanonhelg (bortsett från nacken) Freya har även fått börjat smaka på lite. 
På inrådan av bm så kan hon få smaka lite rån då och då för att få i sig gluten. 
Majskolvar var tydligen inte alls bra att ge barn, fanns inget posetivt alls med set annat än att ev distrahera vid nödsituationer enligt vår bm. Och enligt senaste rådet från tandläkaren kan majskolvar tydligen vaa skadligt mot bebisens tänder (när de kommer) 

Nepp, nu ska jag försöka sova lite. 

14 mars

publicerat i Allmänt;
Imorgon blir hon 4 månader vår lilla tjej. 
I 4 månader har hon förgyllt vårar liv och gjort varje dag värd att vakna till. 
Jag har inte en enda gång ångrat att vi velar skaffa barn och all väntan, längtan och allt kämpande, varje sekund. 

Hon är i en sån rolig fas nu. 
Han skrattar mest hela tiden! Hon vaknar och ler och skrattar. 
Hon pratar för sig själv och testar ljud. Och pratar, skrattar och ler ned hela ansiktet nör man leker med henne. Sjunger eller bara pratar till henne. 
Älskade unge. Mina ögon fylls av tårar flera ggr om dagen pga att hon är vår. Denna fina underbara helt fantastiska tjej. Det är min (vår) dotter. 
Jag får tårar i ögonen nu. 
Ibland saknar jag henne så det nästan gör ont, när hon sover. 

Nog tjatar om hur himlastormande kör jag är i vår dotter och hur fantastisk jag tycker hon är. 

Var 10 dafar sedan jag uppdaterade er. Förra veckan var fullt planerad med mycket att göra. 

Måndag var vi på öppnaförskolan och träffade några tjejer och deras små från föräldragruppen, innan de kom hann vi träffa en annan mamma som fick en liten saga samma dag som Freya kom. 
Freya kom ju 7.37 på söndagsmorgonen  och Saga kom vid 14-15. 

Vid lunch åkte jag ut till en av mina vänner och där var de andra mammorna minus Jonna och vi bjöds på smörgåstårta innan vi begav oss till Ikea. 

Tisdag åkte vi in till stora staden och gick på babycafé led en gammal arbetskamrat till mig. 
De fick sin son veckan efter oss men i samma vecka som och samma dag (37+3) och våra förlossningar var typ likadana, samma tid på dygnet och liknande händelseförlopp 😊
Efter det gick vi hem till moster och badade badkar. Alltid lika spännande, då både moster och kusiner vill vara med i badrummet och underhålla lillan 😂 (kusiner 15 & 18 år) denna gång kom nya läten ur lilla när vi fyllde på badkaret med lite extra varmvatten, blev hon förbannad, knöt nävarna och skällde på vattenstrålen 😂 alltså jag dör... Hon grät inte eller blev ledsen eller rädd, utan på riktigt arg. Haha... 

Kusinerna tyckte detta var kul och stängde av ich satte på kranen flera ggr ich varje gång blev hon förbannad 😂

Onsdagen tog vi en sov och mys dag hemma. Pyjamas hela dagen. 

Torsdag mötte vi upp mina vänner och deras barn på badhuset och Freya hade badhus premiär. 


Jag var lite nervös då jag aldrig duschat ihop med henne. Men det gick super bra. Av med kläder på med badblöja, ib. Och duscha av oss, hon skällde ut sushen en gång spännande den gav henne någon sekunds kallvatten. Men sen gick vi ner i barnpoolen och Freya nådde botten och tyckte om att stå och stampa med fötterna i vattnet och sitta på mitt ben och bara titta på sina vänner som är äldre och plaskade runt och skvätte flr fullt. Efter ett tag åkte händerna upp i ögonen och vi klev ur och hon fick ny torr badblöja och lades i en torr handduk ich somnade på 2 sek. 
Vi andra passade på att äta och när Freya vaknade fick även hon mat och sedan badade vi 30-40 min till innan vi klev upp. Duschade och jag kunde till och ned tvätta av hela henne och tvätta hennes hår och mitt hår och ingen sa inget ner ön sitt vanliga pratande. Inte under hela badupplevelsen sa hon något annat än sitt vanliga pratande. 
Lite gnälligt blev det efter duschen men av med blöjan och lades i en handduk på en son frigolit/skumgummi bädd och så somnade hon. Vaknade knappt bör jag klädde henne. Sov sedan hela eftermiddagen i vagnen. 

Efter badet mötte jag upp en av mina emmor för en glass på maxi i väntan på bussen åt andra håller ön vanligt för träff med föräldragruppen. J kom och hämtade oss efter kl 18. 
Freya somnade om efter lite bus med pappa och mer mat och sov hela natten.

Sen kon helgen och fredag, lördag och söndag gick i renoveringenstecken. 
Mer om det någon annan gång 😊 Påskpyntat 

Kraam 💞