Onsdag 29 januari

publicerat i Allmänt;
Jag är urusel på att uppdatera er. 
Kag borde ju ha all tid i världen. 
Och det har jag nästan... 
Men varje gång jag börjar skriva ett inlägg så blir det anti gen cp-långt (se inlägget nedan) eller så veknar lillan och det ska mysas lite, ammas lite eller rapas kanske bytas en blöja. Och e jag sedan tar upp telefonen igen och ska fortsätta mitt inlägg, då har jag självklart  glömt att spara det och det har gått rör långtid och allt jag skrev var borta eller så har det gått något dygn och det jag skrev är inte längre relevant. 

Vi har fortfarande fantastiska nätter, lillan sover långa pass med 1-2 amningarna men då räknar jag även med passet som blir mellan 5-8 på morgonen. 

I söndags hade hon någon växtfas och åt i mängder, 1-2 ggr i timmen, någon gång var det paus på två timmar men söndag kväll var brösten så urätna ATG de var mjuka, sladdriga och hängiga. 
Hade inget kvar. 
Som tur var hade vi ju pumpat, fryst och sparat vid tillfällen då jag haft överskott så vi tinade lite från frysen och värmde i varmvatten från kranen tills det blev lite varmare än fingervarmt. 
Var första gången Freya skulle prova flaska. J matade och hon sög tag och släppte inte förens de 70 ml var helt slut, vi gav henne yttligare 70 ml men hon fick bara i sig 50 av dessa innan hon var nöjd. 
La henne till bröstet ändå så hon fick snutta, dela främjar det ju att jag producerar mer så hon kan bli mätt bara av mig men också för att hon tyckte det var lite konstigt att J matade, det kom mat fort och inget bar som det skulle. Från att ha varit gnällig så Sov hon sen 5-6 timmar i streck dem natten, brösten fyllde på sig och sedan dess är vi tillbaka i rutinerna igen med en nöjd och belåten dotter. 

Ikväll nattade jag maken strax efter 21 och Freya 20 min senare, la henne i sin säng och låg kvar i vår säng brevid tills jag såg att hon kommit till ro. 
Sen fick jag ca 2 1/2 timme för mig själv. 
Hade lagar långkok som jag gjorde ordning på, blir enkelt att värma nu bör mannen i te äter mat. 
Hängde tvätt och slog igång en ny maskin och tittade på tv helt själv. 

I morgon for vi besök av Luna och magen (5 veckor kvar tills bf för deras bebis) så mysigt! <3 

Och ja just! 

Vi var på BVC idag. Lillan är 6 veckor nu och nästa gång vi ska dit är om två veckor på två månaders kontroll, sprutor då va? 

Idag vägde hon iaf 4440g och är 54.5 cm lång. 

+450g på vågen och +2.5 cm sen för två veckor sedan. 

Nepp dags att sova sin resten ac familjen redan gjort i några timmar <3


/S<3

Söndag

publicerat i Allmänt;

Idag har vi en väldigt gnällig dam. 
Hon är hungrig konstant och gnällig, och bara nöjd om hon får mat 1 gång i timmen och sen somna på mig. 

Vi provade även nappflaska för första gången idag, då hon äter hela tiden och inte verkar bli nöjd så tänkte vi pumpa ut och se hur mycket vi fick ut... 

Får ut mycket mer ur höger än ur vänster, J gav henne och hon svepte 130 ml på kanske 5-10 min... Sen var hon lugn i ca 20 min sen fick hon 20 ml till...  Sen somnade hon en timme och efter det har hon ätit en gång i timmen... 
Hon är ju bara missnöjd när hon inte får mat, annars sover hon eller ligger och tittar. 

Haft några dagar nu då hon varit vaken massor. Igår tex 

Vaknade och åt 7.15 
Sen hämtade J henne 
Och kom och väckte mig vid 9, då klev jag upp och gav lillan mat, hon hade sovit på J i ca 40 min, efter mat bytte vi gigant bajsblöja som runnit upp på magen och fläckat till och med pyjamasen, torkade av allt vi kunde och sen fick det bli ett bad klädde oss och åkte mot mannens hemstad, då hade hon varit vaken 1 timme och somnade i bilen, 35 min, åt och var sedan vaken ca 2 timmar innan hon somnade i 35 min innan vi åkte till J's syster, då vaknade hon i bilen och var sedan vaken i 3 timmar bortsett från två perioder på ca 20 min, sen sov hon 35 min i bilen. 

Hela dagen var hon på bra humör men när vi kom hem sen så var hon gnällig och åt en gång i timmen, men åt sista gången runt 23. 
Sen sover hon super bra under natten, 
Åt vid 3 och var iofs lite pigg, amningen tog ca 1 1/2 timme att amma och inna hon somnade igen, vaknade vid 7.30 och sen har hon varit gnällig och mammig... 

Men det är väl en växtperiod, hon måste tutta hela tiden för att öka min produktion och bli mätt så klart och sen i och med att hon är vaken oftare får hon ju del av mer intryck, och det kan ju också göra henne gnällig och hon gillar ju att vara vaken och vill liksom inte somna, hon kanske missar något, så då blir hon lite över trött. 

Lite bladet om småbarns-livet. 

Hemma då?
Maken la klart golvet i köket idag, enligt hans nyaste plan, ska köket vara klart till helgen. Sen har han 1 månad (enligt sin egen plan) på sig att bli klar med badrummet. Hoppas hoppas. 
Har liksom slutat tro. 
Har varit utan badrum i två år. 

Vad ska jag göra under tiden?

I veckan ska jag försöka få in alla våra köks grejer på plats, porslin och glas, kaffemaskinen m.m 
Ska försöka slipa väggen och måla. 
Så vi till helgen kan ställa in vårt nya köksbord och kökssoffan och stolarna. 

Och efter denna vecka? 

Har en plan ;) 

Vi har två rum, ett som ja bli Freyas som också är under renovering, just nu är det fyllt med bygg-material och flyttkartonger med skit. 
Men det är massor kvar att göra. 
Ska upp gips på alla väggar, taket sänkas, läggas in nytt golv, spacklas och målas. Och eftersom maken gör sin op i mars och blir sjukskriven 4 veckor och får inte lyfts mer än max 1-2 kg flrsta månaden och inget från golvet på 2-3 månader minst, så blir det inget rum tull Freya klart förens till hösten, och visst, jag vet hon behöver inget rum, än, men jag vill ju ha ett bebisrum att inreda, skulle ju egentligen ha varor klart redan i höstas men i och med nu. Sjukskrivning fick ju J göra allt överallt utan hjälp. 

Men nu kom jag på, i har ett kontor, dör det just nu står en massa flyttkartonger med köksgrejer och lite material till badrummet, detta försvinner ju under denna vecka. 
Detta rum är nästan klart. 
Vi har 1 1/2 fondvägg med en så jävla snygg tapet att jag blir kär varje gång jag går in, tanken är att vi ska ha samma tapet på alla väggar, men målade resterande väggar vita i väntan på att ha råd att köpa mer tapet (kontoret har inte varit prioritet när vi haft både kök och badrum på gång) 


Så det jag ska göra är, sälja skrivbord och stol, packa ner kontoret och städa ur, sen flytta in Freya där <3 

Har hennes spjälsäng ståendes i vardagsrummet, likaså skötbordet. 
Sen letar jag efter en ektorp jennylund fåtölj på blocket, helst en vit men går ju att köpa ny klädsel. 
Sen vill jag ha en expedit hylla med ros mjuka lådor, och en hemnes byrå som jag kan ha Freyas kläder i så lådorna under skötbordet kan jag ha, sängkläder, handdukar och kläder som hon ännu inte vuxit i. Såna saker som man inte använder dagligen. 


Sen för någon vecka sedan såg jag på äntligen hemma och då byggde Lulu Carter en sänghimmel. 

Blir en sån över sängen också...

Får uppdatera era under tiden :D 

/S <3

18 januari

publicerat i Allmänt, Personligt;
Har inte hunnit uppdatera er. 
Jag har mycket arr uppdatera er på... Det mesta ointressant bebis snack men sen lite större saker :)

Vi hann med bussen här om dagen :) 
Var till och med tidiga, ca 10 min. 
Sen var det såklart en "riktig" landsorts buss med typ 4-5 steg upp istället för ett... 
Men folk är så snälla, fick hjälp upp (fast set var brett och bra steg, hade klarat det galant själv) även när vi kom fram vill andra resenärer hjälpa mig av. :)

Vi var där i 3 timmar och jag besökte inte en enda affär, vi åt lunch, Freya och jag besökte amningsrummet, mamma tog Freya och jag förnyade och fyllde på naglarna :) 
Ni fick ju en före bild och här är en efter bild

***

Vi har haft ett par dagar då fröken varit gnällig, jag vet att vi inte borde klaga, hon gnyr och är mindre nöjd skriker till lite och fortsätter att vara gnällig... 
Äter ca varannan timme... Och sover kortare stunder... 
Sen kommer natten och hon äter sent och sen sover hon 4-5 timmar äter igen och somnar om och sover 3-4 timmar till... 
Sen har dagen varit gnällig igen.. Men hon gråter ju aldrig i timmar och är otröstlig, men hon skriker till i några minuter och gnäller och inget är bra tills hon kommer till ro och somnar eller hunnit bli hungrig igen... 

I morse var hon lite grinig igen, men vi badade henne och matade henne och sen dess har hon sovit så snart dags för mat igen... 
***

Nu till två viktigare saker. 

Sa för ett tag sen att det kunde bli stor ändring för oss, det blev ändring men inte så bra som vi hoppats.  

Det tog stort på J att bli pappa, vi fick ju ändå 23 dagar hemma mot alla andras 14 i och med julledigheten.
Men han hade sjukt stor ångest över att börja jobba. 
Framför allt för att han har 1.5 timme till jobbet och 1.5 timme hem de veckor han är på kontoret, så sista veckan letade han kontor här på hemmaplan, så han de veckorna han har "inne" vecka  kan han vara bara 10 min bort istället. 

De har några på hans jobb sim jobbar hemifrån eller har en kontorslokal. 
Men hans jobb ville inte detta. 
Däremot gjorde han ju väldigt bra ifrån sig innan jul, klarade sin budget två veckor innan de gick på julledigt vilket var bra i och med att Freya kom veckan innan julledigt, men i och med att han gjort så bra ifrån sig och de hoppas han ska klättra inom företaget (och absolut inte vill att han byter jobb) 
Så de tyckte att han kan gå ner till 80% (med samma lön) och så länge han sköter sin budget så funkar det. 
Så de testar det i 3 månader vilket beryder att han nu är hen kl 17 varje dag istället för 18.30... Weeiii <3 
Bättre än inget. 
***

Till det andra stora som jag vill uppdatera er om...

Min man är ju väldigt överviktig och har varit sedan barnsben, fel kost och tillgång till för mycket godis, vittbrld med smör och ost med oboy till var föda flera ggr om dagen. 

Han har tröffatvifantligt med dietister sedan han var 10 år och gått ner i vikt för att sedan få upp igen. 

Det första året vi träffades gick han ner 96 kg och vägde "bara" strax över 100.  
Men sen gick vi igenom en super jobbig period ekonomiskt och även i vårt förhållande och han tyckte att det var jobbigt med all hud som hängde över och sen började vi försöka få barn och jag började gå upp i vikt och även han... 
Han har inte gått upp 96kg igen men 40 kanske. 
Innan jul var han på möte på sjukhuset och i början av veckan var han där igen och nu är det klart. 

22 januari börjar han på modifast soppor och inom 8 veckor har han gjort en switch operation, den hette något mer men jag minns inte vad. 
Det är typ en gastric bypass men ändå inte, i en gbp så syr man ihop magsäcken och gör den mindre och detta göra med titthåls kirurgi. 
I switchen så skör de upp magen och tar bort magsäcken ersätter med typ ett rör och tar bort ca 3 m tarm. 
Det är en större operation men tydligen mer långsiktig i makens fall. 
(Detta är bara i grova drag av det jag fått förklarat för mig)
Han måste ligga kvar på sjukhuset ca 5 dagar och sedan blir han sjukskriven 4 veckor. Han får första månaden inte lyfta ner än 2 kg och flrsta 2-3 beroende på hur läkningen går absolut inte lyfta något från golvet. 

Läkaren hade frågat om han kunde tänka sig att glta den nu eller om han ville vänta till hösten. Men han ville göra den nu. 
Om han får vänta till oktober november är ju Freya snart 1 och kryper ev, ev går lite mot bord och så, och hon vill väl säkert att pappa lyfter, leker, busar och bär henne och det blir ju svårt de flrsta två månaderna men hon är heller inte stor nog att förklara för att pappa inte kan lyfta henne... 

Så nu blir bättre. Så inom två månader har jag två att passa upp på och sköta. 

Tills dess ska både kök och badrum vara klara och äntligen då får jag börja med Freyas rum. Äntligen!
Skulle ju varit klart i typ agusti 2013.

Så det är lite vad som händer här :)

 
I hissen på väg upp till BVC :) älskar min buggaboo <3