22 april

publicerat i Allmänt;
Någon mer än jag som tycker tiden springer iväg? 
Vi är snart redan inne i maj!!! 😱😱
Aldrig någonsin förut har januari, februari,mars och april gått så fort. 

Allt tack vare lill-snurpan! 
Jag älskar varje dag med henne. 

Förra veckan var vi på BVC, bu går vi bara 1 gång i månaden, men vi får komma upp när vi vill om vi oroar oss över något eller vill kontrollera vikt och längd. 
Nu har ju Freya vuxit ich gått upp som hon ska och det finns inget att anmärka, hon sover, äter, kissar och bajsar som hon ska. Inte varit sjuk och hennes mamma och pappa mår bra. Både i föräldrar rollen och som par. 
Så det känns okej att bara gå 1 gång i månaden :)

Denna gång hade lillan gått upp runt 700g och växt 3 cm. 
4 månader och väger 6560g och är 62cm lång. 

Verkar också som att vi nästan helt hoppade över strl 56, så nu är vi inne på strl 62. Det är lite stort men 56 könns lite kort i armar och ben.

Vi är nu inne i leap 4 enligt wonderweeks appen... Och vi startade här om dagen med ett gnälligare spår. 
Idag är vi själva första gången på 1 vecka och jag har precis blivit "frisk" från en sträckning i nacken haft haft i 3 dagar, och har idag lite ont i huvudet.
Och Freya testar mitt tålamod med att testa sin röst kapacitet, hon gråter inte utan är bara arg och skriker till emellanåt. Kan under hålla henne ett tag men sen surar hon till igen. 
Tror hon är super trött också. 
Har gått in och lagt henne i hennes säng vid två tillfällen och hon har tvärdäckat utan protest. Hoppas hon sover lite längre än sist nu. Så hon slipper vara missnöjd. 

Vi spenderade påsken i mina föräldrars sommarstuga med altanbygge
Min man på stege och min pappa till vänster. 

Freya och jag promenerade med vagnen och hon sover superbra utomhus, blev 20-22 grader ute och gassande sol lördag/söndag/måndag. 
Lördagen åkte vi även en sväng till makens syster ich firade påsken med hans familj. Freyas kusin Juno var dålig förmodligen öroninflamation, så blev lite gnälligt och lite extra svartsjuka mot Freya. Men på hela taget super mysigt. 
För några veckor sedan köpte jag ju två spjälsängar på blocket för 400 kr så en monterade vi hus svärföräldrarna och den andra har vi nu i stugan. 

Hon sov som en ängel även u stugan... 20-21 till 6. Lite senare än vanligt somnade hon, men det var ju speciella omständigheter 😊 
I vår egna stuga ute på gården. 

Så här glad kan man vara när man vaknar kl 6 och får komma över till mammas och pappas säng. 

Vid 7 gick vi upp till mina föräldrar så fick hon mysa mellan mormor och morfar medans vi ordnade med kaffe. 
Min mammablev kvar i sängen med Freya hela förmiddagen, de läste bok, pratade, sjöng, åt och sov två ggr tills de klev upp och mamma bäddade ner Freya i vagnen och promenerade ner till Ica i byn. 

Maken och pappa byggde ju altan och jag hade under söndagmorgonen sträckt nacken och kunde inte riktigt lyfta och böra på Freya. Så skönt att mamma och min bror kunde ha extra armar. 
Satt i solen och drack ett glas Rosé ihop med moster och hennes ny kille under eftermiddagen men nacken släppte inte, däremot fick jag fräknar och lite röda axlar 😊 
Har haft en kanonhelg (bortsett från nacken) Freya har även fått börjat smaka på lite. 
På inrådan av bm så kan hon få smaka lite rån då och då för att få i sig gluten. 
Majskolvar var tydligen inte alls bra att ge barn, fanns inget posetivt alls med set annat än att ev distrahera vid nödsituationer enligt vår bm. Och enligt senaste rådet från tandläkaren kan majskolvar tydligen vaa skadligt mot bebisens tänder (när de kommer) 

Nepp, nu ska jag försöka sova lite. 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av C:

Vilken mysig påsk ni verkar ha haft :) Gud vad stor er Freya ser ut när hon mumsar på rånet! Så spännande när de ska börja prova att smaska på lite nya saker. Känns ju jäkligt trist att äta samma sak dag ut och dag in :) Kramar

Svar: Det var toppen i påsk :)
När blev hon så stor?! Det är sjukt hur fort det gått? Var är min bebis?!
Vi har provat lite potatismos, mosadfrukt, egengjord smoothie med blåbär och hallon.... Men bara en liten sked av dessa saker så hon fått smak och konsistens på tungan... Hon är inte super intresserad av just mat, fattar inte att man kan svälja det, utan kör runt det på tungan och sedan ut med det 😂
Längtar efter att få lösa om när ni börjar testa smakisar också 😊
Kramar <3
Fru S

Kommentera inlägget här :