18 januari

publicerat i Allmänt, Personligt;
Har inte hunnit uppdatera er. 
Jag har mycket arr uppdatera er på... Det mesta ointressant bebis snack men sen lite större saker :)

Vi hann med bussen här om dagen :) 
Var till och med tidiga, ca 10 min. 
Sen var det såklart en "riktig" landsorts buss med typ 4-5 steg upp istället för ett... 
Men folk är så snälla, fick hjälp upp (fast set var brett och bra steg, hade klarat det galant själv) även när vi kom fram vill andra resenärer hjälpa mig av. :)

Vi var där i 3 timmar och jag besökte inte en enda affär, vi åt lunch, Freya och jag besökte amningsrummet, mamma tog Freya och jag förnyade och fyllde på naglarna :) 
Ni fick ju en före bild och här är en efter bild

***

Vi har haft ett par dagar då fröken varit gnällig, jag vet att vi inte borde klaga, hon gnyr och är mindre nöjd skriker till lite och fortsätter att vara gnällig... 
Äter ca varannan timme... Och sover kortare stunder... 
Sen kommer natten och hon äter sent och sen sover hon 4-5 timmar äter igen och somnar om och sover 3-4 timmar till... 
Sen har dagen varit gnällig igen.. Men hon gråter ju aldrig i timmar och är otröstlig, men hon skriker till i några minuter och gnäller och inget är bra tills hon kommer till ro och somnar eller hunnit bli hungrig igen... 

I morse var hon lite grinig igen, men vi badade henne och matade henne och sen dess har hon sovit så snart dags för mat igen... 
***

Nu till två viktigare saker. 

Sa för ett tag sen att det kunde bli stor ändring för oss, det blev ändring men inte så bra som vi hoppats.  

Det tog stort på J att bli pappa, vi fick ju ändå 23 dagar hemma mot alla andras 14 i och med julledigheten.
Men han hade sjukt stor ångest över att börja jobba. 
Framför allt för att han har 1.5 timme till jobbet och 1.5 timme hem de veckor han är på kontoret, så sista veckan letade han kontor här på hemmaplan, så han de veckorna han har "inne" vecka  kan han vara bara 10 min bort istället. 

De har några på hans jobb sim jobbar hemifrån eller har en kontorslokal. 
Men hans jobb ville inte detta. 
Däremot gjorde han ju väldigt bra ifrån sig innan jul, klarade sin budget två veckor innan de gick på julledigt vilket var bra i och med att Freya kom veckan innan julledigt, men i och med att han gjort så bra ifrån sig och de hoppas han ska klättra inom företaget (och absolut inte vill att han byter jobb) 
Så de tyckte att han kan gå ner till 80% (med samma lön) och så länge han sköter sin budget så funkar det. 
Så de testar det i 3 månader vilket beryder att han nu är hen kl 17 varje dag istället för 18.30... Weeiii <3 
Bättre än inget. 
***

Till det andra stora som jag vill uppdatera er om...

Min man är ju väldigt överviktig och har varit sedan barnsben, fel kost och tillgång till för mycket godis, vittbrld med smör och ost med oboy till var föda flera ggr om dagen. 

Han har tröffatvifantligt med dietister sedan han var 10 år och gått ner i vikt för att sedan få upp igen. 

Det första året vi träffades gick han ner 96 kg och vägde "bara" strax över 100.  
Men sen gick vi igenom en super jobbig period ekonomiskt och även i vårt förhållande och han tyckte att det var jobbigt med all hud som hängde över och sen började vi försöka få barn och jag började gå upp i vikt och även han... 
Han har inte gått upp 96kg igen men 40 kanske. 
Innan jul var han på möte på sjukhuset och i början av veckan var han där igen och nu är det klart. 

22 januari börjar han på modifast soppor och inom 8 veckor har han gjort en switch operation, den hette något mer men jag minns inte vad. 
Det är typ en gastric bypass men ändå inte, i en gbp så syr man ihop magsäcken och gör den mindre och detta göra med titthåls kirurgi. 
I switchen så skör de upp magen och tar bort magsäcken ersätter med typ ett rör och tar bort ca 3 m tarm. 
Det är en större operation men tydligen mer långsiktig i makens fall. 
(Detta är bara i grova drag av det jag fått förklarat för mig)
Han måste ligga kvar på sjukhuset ca 5 dagar och sedan blir han sjukskriven 4 veckor. Han får första månaden inte lyfta ner än 2 kg och flrsta 2-3 beroende på hur läkningen går absolut inte lyfta något från golvet. 

Läkaren hade frågat om han kunde tänka sig att glta den nu eller om han ville vänta till hösten. Men han ville göra den nu. 
Om han får vänta till oktober november är ju Freya snart 1 och kryper ev, ev går lite mot bord och så, och hon vill väl säkert att pappa lyfter, leker, busar och bär henne och det blir ju svårt de flrsta två månaderna men hon är heller inte stor nog att förklara för att pappa inte kan lyfta henne... 

Så nu blir bättre. Så inom två månader har jag två att passa upp på och sköta. 

Tills dess ska både kök och badrum vara klara och äntligen då får jag börja med Freyas rum. Äntligen!
Skulle ju varit klart i typ agusti 2013.

Så det är lite vad som händer här :)

 
I hissen på väg upp till BVC :) älskar min buggaboo <3

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av C:

Jobbigt att hon är lite gnällig. Även om de inte skriker så kan det ju vara lite frustrerande. Hon kanske växer så det knakar eller något :)

Vilka roliga nyheter ni fått i familjen. Är ju perfekt att han kan gå ner och jobba mindre utan att det påverkar ekonomin, måste vara en lättnad för både han och dig att få mer tid tillsammans!

Stort med en operation men det måste också vara en otrolig lättnad. Han har ju verkligen kämpat hela sitt liv med detta och jag hopapas att det blir en bra lösning som leder till bättre hälsa :)

Kramar!

Svar: Jo visst är det så, men vi är ju inte vana och jag blir typ frustrerad, vi skrattar åt det, så det är ju inget som går ut över skruttan men ändå... Vill ju att hon bara ska må bra. Men min mormor sa att hon måste få känna sig missnöjd och grinig ibland så hon vet hur det känns, det är ju nu de lär sig känna.
Och hon gnyr ju bara...

Jätte skönt att han kommer hem "normal" tid. Det gör jätte mycket för mig. Har ju super mycket energi nu mot när jag bar sjukskriven... Så när J kommer hem får han mysa med lillan och ta det lugnt i soffan, så hinner jag oftast slå på en maskin tvätt, en diskmaskin och laga mat. Skönt med "egen tid" också :)

Mm super stort med op, lite läskigt också, är ju alltid en risk vid sövning och så blev ju ingreppet större än vi räknat med, och jag är rädd att det blir en chock för honom hur ont det gör...
Men det är ju för en bra sak :)

Kraam <3
Fru S

2:a kommentar, skriven , av Maria:

Grattis till makens viktoperation, har vänner som gjort gbp operationer och är himmla nöjda och sedan gjort reduktion på överskottshud och det har blivit början på ett liv med vanliga aktiviteter att kunna röra sig obehindrat osv.

Testa ge lillan miniform Max var gnällig och kinkig och blev sitt vanliga jag igen på miniformen :-)

Svar: Minifom använder vi sen första veckan, men hon är bara lite gnyig och gnällig kanske 15 min i timmen typ 3 timmar om dagen. :) tack för tipset. Hon är ju mer vaken nu och får mer intryck och blir lätt lite övertrött...
Vi hoppas op ska ge oss ännu mer kvalité i livet, att han orkar lila mycket som jag och kommer ha ork för lillan!
Det blir verkligen en nystart :)

<3 kram
Fru S

Kommentera inlägget här :