Söndag

publicerat i Allmänt;

Idag har vi en väldigt gnällig dam. 
Hon är hungrig konstant och gnällig, och bara nöjd om hon får mat 1 gång i timmen och sen somna på mig. 

Vi provade även nappflaska för första gången idag, då hon äter hela tiden och inte verkar bli nöjd så tänkte vi pumpa ut och se hur mycket vi fick ut... 

Får ut mycket mer ur höger än ur vänster, J gav henne och hon svepte 130 ml på kanske 5-10 min... Sen var hon lugn i ca 20 min sen fick hon 20 ml till...  Sen somnade hon en timme och efter det har hon ätit en gång i timmen... 
Hon är ju bara missnöjd när hon inte får mat, annars sover hon eller ligger och tittar. 

Haft några dagar nu då hon varit vaken massor. Igår tex 

Vaknade och åt 7.15 
Sen hämtade J henne 
Och kom och väckte mig vid 9, då klev jag upp och gav lillan mat, hon hade sovit på J i ca 40 min, efter mat bytte vi gigant bajsblöja som runnit upp på magen och fläckat till och med pyjamasen, torkade av allt vi kunde och sen fick det bli ett bad klädde oss och åkte mot mannens hemstad, då hade hon varit vaken 1 timme och somnade i bilen, 35 min, åt och var sedan vaken ca 2 timmar innan hon somnade i 35 min innan vi åkte till J's syster, då vaknade hon i bilen och var sedan vaken i 3 timmar bortsett från två perioder på ca 20 min, sen sov hon 35 min i bilen. 

Hela dagen var hon på bra humör men när vi kom hem sen så var hon gnällig och åt en gång i timmen, men åt sista gången runt 23. 
Sen sover hon super bra under natten, 
Åt vid 3 och var iofs lite pigg, amningen tog ca 1 1/2 timme att amma och inna hon somnade igen, vaknade vid 7.30 och sen har hon varit gnällig och mammig... 

Men det är väl en växtperiod, hon måste tutta hela tiden för att öka min produktion och bli mätt så klart och sen i och med att hon är vaken oftare får hon ju del av mer intryck, och det kan ju också göra henne gnällig och hon gillar ju att vara vaken och vill liksom inte somna, hon kanske missar något, så då blir hon lite över trött. 

Lite bladet om småbarns-livet. 

Hemma då?
Maken la klart golvet i köket idag, enligt hans nyaste plan, ska köket vara klart till helgen. Sen har han 1 månad (enligt sin egen plan) på sig att bli klar med badrummet. Hoppas hoppas. 
Har liksom slutat tro. 
Har varit utan badrum i två år. 

Vad ska jag göra under tiden?

I veckan ska jag försöka få in alla våra köks grejer på plats, porslin och glas, kaffemaskinen m.m 
Ska försöka slipa väggen och måla. 
Så vi till helgen kan ställa in vårt nya köksbord och kökssoffan och stolarna. 

Och efter denna vecka? 

Har en plan ;) 

Vi har två rum, ett som ja bli Freyas som också är under renovering, just nu är det fyllt med bygg-material och flyttkartonger med skit. 
Men det är massor kvar att göra. 
Ska upp gips på alla väggar, taket sänkas, läggas in nytt golv, spacklas och målas. Och eftersom maken gör sin op i mars och blir sjukskriven 4 veckor och får inte lyfts mer än max 1-2 kg flrsta månaden och inget från golvet på 2-3 månader minst, så blir det inget rum tull Freya klart förens till hösten, och visst, jag vet hon behöver inget rum, än, men jag vill ju ha ett bebisrum att inreda, skulle ju egentligen ha varor klart redan i höstas men i och med nu. Sjukskrivning fick ju J göra allt överallt utan hjälp. 

Men nu kom jag på, i har ett kontor, dör det just nu står en massa flyttkartonger med köksgrejer och lite material till badrummet, detta försvinner ju under denna vecka. 
Detta rum är nästan klart. 
Vi har 1 1/2 fondvägg med en så jävla snygg tapet att jag blir kär varje gång jag går in, tanken är att vi ska ha samma tapet på alla väggar, men målade resterande väggar vita i väntan på att ha råd att köpa mer tapet (kontoret har inte varit prioritet när vi haft både kök och badrum på gång) 


Så det jag ska göra är, sälja skrivbord och stol, packa ner kontoret och städa ur, sen flytta in Freya där <3 

Har hennes spjälsäng ståendes i vardagsrummet, likaså skötbordet. 
Sen letar jag efter en ektorp jennylund fåtölj på blocket, helst en vit men går ju att köpa ny klädsel. 
Sen vill jag ha en expedit hylla med ros mjuka lådor, och en hemnes byrå som jag kan ha Freyas kläder i så lådorna under skötbordet kan jag ha, sängkläder, handdukar och kläder som hon ännu inte vuxit i. Såna saker som man inte använder dagligen. 


Sen för någon vecka sedan såg jag på äntligen hemma och då byggde Lulu Carter en sänghimmel. 

Blir en sån över sängen också...

Får uppdatera era under tiden :D 

/S <3

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av C:

Jobbigt att hon är lite gnällig och vill äta hela tiden men det är ju tur och bra att hon sover på natten iaf. Du får tanka energi så du orkar med allt ammande :)
Låter som att du har en riktigt bra plan och det ska bli så spännande att se resultatet!
Kramar <3

Svar: <3 fina du!
Fru S

Kommentera inlägget här :