20 Mars

publicerat i Allmänt;
Och våren försvann och snön kom igen. 
Jag ogillar inte snö, tvärtom. Men jag ogillar ihållande vinter och slask. 
Jag var klar med snö och kyla. 
Ville gå vidare, ha vår och fina promenader, få mysa med tulpaner, videung och vårfärger. 
Piggade iaf upp med att fräscha upp mina naglar 
De fick bli vårgröna, en färg som tydligen är väldigt uppskattad hos mina vänners barn som är 11-14 månader. Håller mig gärna i handen och inspekterar och stryker och klappar på mina naglar 😂

Amningen har inte kommit igång helt 100, men jag pumpar och pumpar och stödmatat med ersättning. 
Freya har inte sagt ett ljud om att få ersättning eller äta oftare från flaska än tutten. 
Vilket är super skönt. 
Hon gillar flaskan men tycker heller inte det är konstigt att ta bröstet, utan amningsnapp 😱 eller äta vare sig utpumpat eller ersättning från flaska. 
Napp använder hon när hon sover på dagen men vill absolut inte ha den på natten. 

Freya blev 3 månader i lördags och i söndags tog vi bort nestet från hennes bedside crib, hon kändes lite för stor för nestet men lite liten för bedsiden. 
Alltså, hon ser ju super liten ut, men det är hon inte, hon skjuter också ut magen på den här bilden 😂 

Vi var ju på BVC igår. 
Vägning, mätning och 3 månaders-spruta.  

Freya väger nu 5780g och är 59 cm lång. 
På två veckor hade hon gått upp 565g men bara blivit 1 cm längre. Oftast brukar hon bli två cm längre på två veckors period. 
Från och med nu blir det bara besök 1 gång i månaden. 

Så, nu till sprutorna. 
Var lite skraj och var glad att J kunde följa med. 
Hade läst  och googlat om hur man gör och det görs så olika från landsting till landsting. Hade även frågat lite förra gången vi var där så jag var förberedd. 

Matade innan vi åkte hemifrån men lagom när vi kom fram och skulle in var egentligen hennes sov-tid. Hon brukar vilja sova 30-40 min efter matning och äta ca 20-30 min efter att hon vaknat. Brukar bli mat var annan var tredje timme.
Så när vi kom dit pratade vi lite och sedan vägde och mätte vi. 
Sa också att vi pratat om att vi ville ta båda sprutorna samtidigt. 
Bm rådde till en åt gången då hon upplevde att många barn kände sig obekväma med att två sköterskor kom så nära och höll i varsitt ben att de blev skrämda och trängda. 
Men då sa J att Freya inte är blyg och hon bryr sig nog inte om de är två, men att hon förmodligen "glömmer" smärtan och chocken snabbare om det bara händer en gång och sen är det över. 

Bm hämtade ännu en sköterska, Freya fick sitta i mitt knä och jag fick hålla hennes rygg stadigt mot min mage, de gav sockervatten med spruta, Freya fattade inte hur hon skulle göra med vätskan som sprutades in i munnen på henne 😂, hon har ju bara fått d-droppar, minifom och semperdroppar på sked. Sen räknade de till tre satte nålarna i låren på henne, hon sa inte ett ljud förens de började spruta in vaccinet, då blev hon högröd i ansiktet och skrekrakt ut. Ett panikskrik. 
Vände på henne och vyssade lugnt och sedan var det över, hon var lite gnällig, men somnade så fort vi fått på kläderna och satt henne i babyskyddet. 

Tanken var att vi skulle åka hem, men en vän till mig och hennes kille ska gå i sär och hon har det jobbigt, med en tös på snart 1 år, ett hus som måste säljas och leta nytt boende. Hon kommer bra överens med J (vi har alla jobbat på samma jobb) och pratar bättre med honom än mig, så vi mötte henne på köpcentrumet för lunch och sen kom en annan vän till oss också (även hon en arbetskamrat) 
Så vid 16 var vi hemma igen. 

Fröken var fortfarande pigg och glad. Åt med aptit flera mål. Kl 19.30 somnade hon för natten och jag harig som jag är kände om hon var varm 100 ggr. Vid några tillfällen grät hon i sömnen. Och drömde mardrömmar, men vaknade aldrig. Samma i natt sen när hon låg i sin säng.
Flyttade över henne två ggr och gav bröstet. Och idag har hon varit som vanligt. 
Så ingen av oss har märkt av sprutorna och jag kan andas ut. 

Men jag är så sjukligt kär i min lilla Donna. Hon är mitt liv! ❤️

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av C:

Skönt att det gick så bra med sprutorna. Är lite orolig över hur det ska kännas i mammahjärtat och att Freja kanske ska behöva drabbas av feber. Låter positivt när man läser här iaf :) KRam

Svar: Var super orolig jag med 😕 men hade J med och han är lugn som en filbunke 😊 och så himla skönt att det gick bra. Har typ bara hört mardrömmshistorier 😕 feber och tubbade rutiner, ledsna och otröstliga, vill inte äta ont i benen m.m men som sagt märkte ingenting på henne och hon låg u gymmet under kvällen och sprattlade med hela kroppen typ en timme och mådde super bra!
Hoppas verkligen det går bra för er också ❤️
Fru S

Kommentera inlägget här :